Videomarkkinoinnin kolme peruspilaria

Videotuotanto

Oikein käytettynä video on nykymuotoisen internetin tehokkain markkinointikeino. 52% yhdysvaltalaisista markkinointiammattilaisista pitääkin tuotetta, tai palvelua pitchaavan explainer videon ROI:ta parhaana kaikista online-markkinointimuodoista. Hyvä video saattaa viedä liiketoimintasi aivan uudelle tasolle, esimerkiksi nostamalla aloitussivusi konversion kolminkertaiseksi. Täällä voit tutustua siihen, millaisin videoin asiakkaamme ovat nostaneet näkyvyyttään verkossa.

Videomarkkinointi on tarkkuusammuntaa, jossa tehdään taidetta tieteellisesti todistetuilla metodeilla. Videoihinkin voi vajaavaisella suunnittelulla, ymmärryksellä ja käytöllä upottaa isoja määriä aikaa ja hukata suuren osan potentiaalista. Oikeanlaisella videolla saat tuloksia aikaan, jotka saavat sinut miettimään, että miksi olet ikinä yrittänyt kertoa yhtään mitään pelkällä tekstillä.

Miten sitten toteutetaan täydellistä videomarkkinointia? Ei ole olemassa täydellisen toimivaa kaavaa, mutta on olemassa muutamia perusasioita, joilla nostat onnistumisprosenttia huimasti. Tehokkaalla videolla on selkeä päämäärä, selkeä viesti, ja sitä levitetään aktiivisesti eri kanavia pitkin. Tehokas video pohjautuu tutkitusti toimiviin metodeihin, mutta samanaikaisesti sen keskiössä on luovuus, joka herättää sinun tarinasi henkiin.

Olen työskennellyt videoiden parissa koko pienen ikäni ja viimeisen vuoden verran myös kaupallisessa mielessä. Omien kokemuksien kautta päädyin tekemään kolmen kohdan listan, joilla pystyt välttämään videomarkkinoinnin yleisimmät sudenkuopat.

1. Miksi teet videon?

Mieti, mikä on videosi tarkoitus. Onko videon tarkoitus ohjata katsoja tekemään haluttu toimenpide, vai kenties nostaa yleistä luottamusta yritystäsi kohtaan. Oletko luomassa humoristista viraalivideota, joka nostaa tunnettavuutta, vai onko video kohdistettu tarkasti pienelle ryhmälle ihmisiä joiden halutaan ryhtyvän asiakkaaksi? Keneen videosi on tarkoitus vedota? Valitse kohderyhmäsi ja haluttu lopputulos tarkasti. Alle kahdessa minuutissa pystyt luomaan uskomattoman syvällisen luottamuksen ja välittää viestisi kristallinkirkkaasti katsojallesi, mikäli tiedät miksi olet tekemässä videon. Kaikkia on vaikea kosiskella lyhyellä videolla ja toisaalta pitkää videota harva jaksaa katsoa kokonaan ja viestikin hukkuu ajan myötä. Tiedä siis miksi teet videon ja tiivistä sanomasi.

2.  Oikeanlainen viesti videoon

Jos markkinoit yhtä tuotetta tai palvelua, tee video joka puhuttelee suoraan kohderyhmäsi ongelmia ja näyttää kuinka he ratkaisevat ne sinun yrityksesi/tuotteesi avulla – helposti. Muista paneutua ennen kaikkea hyötyihin ja oleta videon katsoja täydellisen itsekkääksi yksilöksi, jota kiinnostaa vain mitkä ovat tarjoamasi hyödyt ja miksi hänen pitäisi uskoa sinua. Aloita yleisimmistä ongelmista ja päädy ratkaisun ja tärkeimpien hyötyjen kautta luotettavuuden esittelyyn.

Mietippä, miten teet esimerkiksi puhelinmyyntiä. Kun olet ajan mittaan kuunnellut asiakkaitasi, osaat videon avulla vastata jo valmiiksi heidän kysymyksiinsä.

Jos haluat nimenomaan nostaa luottamusta, niin tee esimerkiksi yritysesittelyvideo. Tässäkin kannattaa pitää mielessä juuri hyötynäkökulma. Miksi kokemuksenne ja luotettavuutenne on niin tärkeä asia katsojan kannalta, miten hän tästä hyötyy? Kiteytettynä: näe koko video kohderyhmäsi näkökulmasta. Miksi tästä kaikesta on heille hyötyä? Liiketoimintasi ydin on joka tapauksessa muiden auttaminen, lisäarvon tuottaminen. Kerro videolla tunteisiin vetoavasti se, miten teet asiakkaasi maailmasta paremman paikan.

3. Käytä videota oikein

Muista kysyä edelleen – miksi video on tehty? Onko tarkoitus ohjata tekemään jokin tietty toiminto ja nostaa näin konversiota? Laita video tällöin suoraan etusivulle ja käytä lopussa call to actionia kehoittaen katsojaa esimerkiksi ostamaan tuote. Muista myös tehdä tuotteen ostaminen helpoksi, mielellään tehtäväksi suoraan videon lähettyviltä. Ja muista: ”Above the fold is gold”, eli mikäli videosi jää ensimmäisen näkymän ulkopuolelle, saatat menettää jo osan videon potentiaalista.

Mitä ikinä videosi tekeekään, niin älä piilota sitä sivuillesi. Jaa sitä aktiivisesti facebookissa, liitä video blogeihisi ja linkkaa sähköpostiviesteihin, käytä QR-koodia printeissä, jotka linkkaavat videoon. Video on parhaimmillaan uskomattoman tehokas, mutta paraskin video on tehoton ilman jakamista.

Näillä kolmella kohdalla saat toimivan videon perusrakenteet kuntoon. Tämän päälle tarvitset tehokkaan käsikirjoituksen, sopivan tyylin, oikeanlaisen äänimaailman ja laadukkaan kokonaisuuden. Meiltä saat huipputehokkaat videot erilaisiin käyttökohteisiin. Mikäli haluat kuulla miten video voisi auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi, tahdot ilmaisen analyysin nettisivujesi konversiosta, tai muuten vaan ottaa yhteyttä niin klikkaappa tästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *