Selitysvideolla, eli explainer videolla lisää liidejä ja myyntiä.

Netti on hektinen paikka. Yritykset kamppailevat huomiosta kilpailijoiden, kissavideoiden ja sosiaalisen median kanssa. Keskittymisaika on lyhyempi kuin ikinä ennen ja mikäli sivujesi on tarkoitus saada vierailijat kiinnostumaan tarjonnastasi, on se kiinnostus parasta luoda nopeasti. Suurin osa verkkovierailijoista lukee tekstistä vain otsikot.

Tehokkain ja kiinnostavin formaatti onkin video.

Mikä tahansa video ei kuitenkaan kelpaa. Tiedät varmaan ne puiset ja pitkät yritysesittelyvideot, missä kameraa kaihtava toimari kertoo monotonisella äänellä kuinka yritys on toiminut vuodesta x ja kuinka on pitkät ja vankat perinteet. Hieman parempaan tulokseen päästään kun videosta tehdään oikeasti hienon näköinen ja kiinnostava. Parhaaseen tulokseen päästään explainer videolla, eli selitysvideolla.

Jaa millä?

Explainer video on yleensä 1-2 minuuttia pitkä (useimmiten animoitu) video, joka on ikään kuin hissipuhe yrityksestäsi, tuotteestasi, tai palvelustasi, paketoituna tarinamuotoon. Tällaisessa videossa yhdistyy markkinointipsykologia tarinankerrontaan ja tulokset ovat huikeita. Monet ovat saavuttaneet jopa 80% enemmän ostopäätöksiin johtaneita vierailuja selitysvideon avulla, toiset ovat saaneet saman verran parannusta kuumempien liidien ja yhteydenottojen muodossa. Näiden videoiden teho perustuu siihen, että tiivistetään asiakkaan näkökulmasta oleellisin tieto.

Explainer videon avulla vierailijat viihtyvät sivuillasi jopa 15 kertaa pidempään. Tämä johtuu siitä että tekstivetoiset sivut eivät jaksa kiinnostaa, mutta huomion kaappaava video pitää katsojansa naulittuna penkkiin ja saa kiinnostumaan lukemaan sitä tekstiäkin.

Yritysten, tuotteiden ja palveluiden takaahan löytyy kaikista yhteinen piirre: on olemassa ongelma joka ratkaistaan. Jotta vierailija ymmärtää mitä hyötyä tarjoamastasi on hänelle, tarvitsee hänen ymmärtää perustoimintaperiaatteen lisäksi se ongelma, mitä ratkaistaan (hei kappas, mähän painin ton ongelman kanssa jatkuvasti!) ja mitä hyötyä hänelle on tästä.

Usein näen videoita joissa rummutetaan sitä kuinka ylivoimainen tuote on ja kuinka luotettava yritys tuotteen takana on. Varmasti pitää paikkansa, mutta nämä tiedot ovat tärkeämpiä vasta hieman myöhemmässä vaiheessa ostopäätöksen tekoa. Ensin asiakkaan on ymmärrettävä ongelma, ratkaisu, ja ratkaisun hyödyt. Kaiken tämän kertoo potentiaaliselle asiakkaalle Explainer video. Ainakin jos se on oikein tehty.

Mikäli sinua kiinnostaa selitysvideo ja arvostat ominaisuuksia kuten perkeleen nätit ja sinun yritysilmeeseesi sopivat animaatiot ja grafiikat, todella tehokas ja toimiva käsikirjoitus ja mukava ja ammattimainen palvelu, niin ota tästä yhteyttä tai soita numeroon +358408475621.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *