Neljä erilaista videotyyppiä joilla saat lisää asiakkaita, näkyvyyttä ja kiinnostusta

Millaisia erilaisia keinoja sinulla on luoda lisää näkyvyyttä, kiinnostusta ja asiakkaita videoiden avulla?

Vain mielikuvitus on rajana: https://www.youtube.com/watch?v=OSk7zQ8b5MQ

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, mitä videon on tarkoitus saavuttaa. Hankkia lisää asiakkaita? Nostaa brändiä enemmän näkyville?

Esittelenpä sinulle muutaman yleisesti käytössä olevan videokategorian, joita on pidempään jo käytetty todistetun tehokkaasti kiinnostuksen ja myynnin lisäämisessä. Suosittelen, että samalla tutustut myös tähän aikaisempaan blogikirjoitukseeni: http://www.videas.fi/videomarkkinoinnin-kolme-peruspilaria/ . Jaotteluni on tehty ensisijaisesti käyttökohteen mukaan.

Olen huomannut, että välillä on vaikea tietää minkälainen video sopii parhaiten omalle yritykselle. Oikea video oikeaan paikkaan on lähtökohta korkean ROIn videomarkkinoinnille. Video on yleensä myös hyvä sijoittaa mahdollisimman näkyviin, eikä piilottaa alasivuille.

1. Tuotevideot / explainer videot

Haluat selittää ideasi katsojalle siten, että hän saa ahaa-elämyksen ja ymmärtää miksi hänen tulisi kiinnostua teidän tarjonnastanne?

Tuotevideot, tuote- ja palvelupromootiot, explainer videot. Niputan tässä samaan kategoriaan tuotevideoiden alle usein tarinamuotoiset videot, joissa tuodaan tuotteen tai palvelun lisäarvo esille johdonmukaisella tavalla, ei niinkään mielikuvien avulla. Tuotevideolla (tai palvelupromootiolla) avaat asiakkaalle tarkemmin tarjoamaasi lisäarvoa. Minkä asiakkaasi ongelman ratkaiset, miten ja mitkä ovat hyödyt. Oikein tehtynä ja käytettynä tämä videotyyppi on erittäin tehokas lisäämään yhteydenottoja ja myyntiä.

Kun sinulla on tarjonnassasi jotain, mikä ratkaisee asiakkaan ongelman, eli siirtää hänet tuskaisesta voimattomuuden tilasta lähemmäs hänen tavoitteita ja unelmia, tarvitset tällaisen videon. Puhun siis mobiiliapplikaatioista, sovelluksista, laitteista, keksinnöistä, palveluista ynnä muista.

Ostoprosessin alkuvaihessa on järkevää käyttää ns. explainer videota, jolla selität ongelman mitä ratkaisette, miten sen ratkaisette ja mitkä ovat hyödyt asiakkaalle. Explainer video on kuin myyntimies virtuaalisessa pienoiskoossa: tarpeen esittely, ratkaisu, hyödyt ja kehoitus ostaa tai siirtyä eteenpäin ostoprosessissa. “Selittäjävideolla” selität koko toimintasi idean ytimen. Tämä on erittäin tehokasta, sillä hyvin usein vierailijat eivät edes ymmärrä mistä sivulla on edes kyse ja kerkeävät jo katoamaan muualle! Tällaisella videolla nostat tutkitusti konversiota huimasti ja saat enemmän yhteydenottoja ja maksavia asiakkaita. Ostoprosessin loppuvaihetta kohti voit avata esimerkiksi enemmän tuotteesi tai palvelusi toimintaa ja sitä, mikä erottaa teidät kilpailijoistanne.

Animaatio on usein kustannustehokkain ja mieleenpainuvin tapa tehdä tuotevideo. Suosittelen tuotevideon hyödyntämistä suoraan jo etusivulla, kuten esimerkiksi kelpolounas (www.kelpolounas.fi) on tehnyt. Tämä on erikkäin tehokas tapa lisätä kiinnostusta, yhtedenottoja ja tätä kautta myyntiä. Näin on saavutettu jopa 64% konversion lisääminen.

2. Mainosvideot

Tahdot vedota tunteisiin ja saada ihmiset tätä kautta kiinnostumaan?

Käytä mainosvideota brändäämiseen, fiilistelyyn, ravintoloihin, kylpylöihin, yms. Käytä tuotevideota, kun lisäarvo on jotain hyvin konkreettista.

Perinteisin esimerkki mainosvideosta on vaatemainos. Mainosvideolla vedotaan tunteisiin enemmän kuin järkeen. Mainosvideossa korostuu fiilis ja meininki. Tällainen video toimii parhaiten silloin kun halutaan tuoda brändiä esille, tai kyseessä olevan palvelun tai tuotteen lisäarvo perustuu enemmän tunteeseen, esimerkiksi yhteenkuuluvuuteen tai statukseen. Mainosvideolla voit kertoa myös tarinoita, jotka liittyvät yrityksesi pidettävyyteen. Internetin aikakaudella onkin hyvin tärkeää erottautua pidettävänä brändinä, sillä välillä globaalissa kilpailussa tuotteiden ja palveluiden todelliset erot saattavat olla hyvinkin pieniä, jolloin brändi on suuremmassa roolissa.

Vaisalan räppivideo on mukavaa sisältöä heidän asiakaskunnalleen toimien samalla yrityksen pidettävyyden lisääjänä (sekä HR, että myyntimielessä). 

Lasken myös viraalivideot tähän kategoriaan. Transferwise on kunnostautunut luomalla useampia viraalivideoita, joita on levitetty Facebookissa (https://www.youtube.com/watch?v=gsEhaHXgd2s https://www.youtube.com/watch?v=5mPHZHkNGbQ). Viraalivideolla tavoitellaan suuria katsojamääriä ja sen tekeminen ei ole eksaktia tiedettä, mutta siinä ajoitus, tehokas jakaminen, raflaava sisältö, otsikko ja tagit ovat suuressa roolissa. Ellei ole tarkoituksenmukaista tavoitella suurta massaa, niin videolla kannattaa ensisijaisesti tavoitella tarkkaan valittua pientä joukkoa ja räätälöidä viesti heille mahdollisimman tehokkaasti, ei niinkään heti pyrkiä luomaan viraalivideota.

3. Yritysvideot

Haluat näyttää tarinanne ja visionne, esitellä toimintaanne, sekä kasvattaa luottamusta ja näkyvyyttä?

Onko välillä hankala selittää lyhyesti mitä kaikkea yrityksenne tekee? Tällöin yritysvideo on erinomainen tapa kertoa teidän toiminnasta. Myös yrityksen tarinan merkitys on kasvanut huimasti netin aikakaudella. Kasvottomat korporaatiot eivät ole houkuttelevia. Lisäksi kun kilpailua löytyy joka alueella globaalisti, niin erottautuminen on hyvä tehdä laadun lisäksi myös pidettävällä, muistettavalla ja samaistuttavalla brändillä.

Yritysvideon avulla luot luottamusta ja kerrot yrityksesi tarinan ja vision. Voit joko tavoitella enemmän muistettavuutta ja erottautumista, jolloin animaatiolla on paljon etuja. Toisaalta näyttämällä oikeita ihmiskasvoja luot henkilökohtaisemman näkyvyyden. 

Myös yritysvideossa on syytä muistaa miettiä mitä videolla tavoitellaan. Voit lisätä yritysvideoon call to actionin, eli esimerkiksi kehoittaa liittymään sähköpostilistalle.

4. Asiakasreferenssivideot

Haluat kasvattaa luottamusta ja näyttää, että olette jo onnistuneesti ratkaisseet asiakkaidenne ongelmia?

Asiakasreferenssillä nostat luottamusta yritystäsi ja sen toimintaa kohtaan ja madallat kynnystä ryhtyä maksavaksi asiakkaaksi.

Voit kertoa joko tehdä lyhyen asiakasreferenssivideon, tai pidemmän case-tutkimuksen. Molemmissa tulisi ottaa huomioon tarinan johdonmukaisuus: mitkä olivat ongelmat mitä ratkaistiin, miten ne ratkottiin ja mitkä olivat koituneet hyödyt asiakkaalle.

Asiakasreferenssivideoiden rakentamisesta puhun enemmän täällä.

Mikä ikinä tarpeesi onkaan videoiden suhteen, meiltä saat apua. Ota yhteyttä niin jutellaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *